Magische Plekken Amsterdam

Accijnshuis

Locatie

Oudebrugsteeg 7, 1012 JN Amsterdam

 

Over het gebouw

Het oude Accijnshuis is gebouwd in 1638. Het staat aan de Oudebrugsteeg  in Amsterdam, op de hoek met de Beurstraat. De Amstel liep tot 1883 door tot aan de Dam. Vóór de demping van dit deel van het Damrak, nodig voor de bouw van de Beurs van Berlage, lag het Accijnshuis aan het water. Boten konden toen afmeren bij het Accijnshuis. Er moest belasting betaald worden aan de accijnsmeesters voor onder meer de invoer van alcohol, tabak, graan, specerijen en turf. 

Oorspronkelijk bestond het gebouw uit twee verdiepen, later werd er een extra verdieping opgezet. Er zitten twee deuren aan de Oudebrugsteeg met daarboven aan de ene kant een stadszegel en aan de andere kant het wapen van Amsterdam. Rond 1800 raakte het Accijnshuis door verandering van het belastingsysteem zijn functie kwijt. Aan het begin van de vorige eeuw kwam er horeca voor in de plaats. Ook nu nog is er een café in het gebouw gevestigd.

 

Leylijnplek

Het Accijnshuis word nergens beschreven als leylijnplek. Op een wandeltocht door de oude binnenstad viel mijn oog toevallig op dit gebouw. Ik voelde dat deze op een leylijnplek staat.

 

Mijn eigen ervaring met deze leylijn.

Het is een bijzondere ervaring als je wordt aangetrokken door de energie van dit gebouw.

Het punt waar ik stond is precies tussen de twee deuren aan de Oudebrugsteeg. Mocht je eens in de buurt zijn, raad ik je aan om ook eens te proberen de energie van deze leylijn te ervaren.

 

 

 

 

Geverifieerd door MonsterInsights