Magische Plekken Amsterdam

Amstelstation

Locatie

Amstelstation. Julianaplein 1, 1097 DN Amsterdam.

 

Over het gebouw

Het Amstelstation ligt aan de spoorlijn Amsterdam-Utrecht en is een trein- en metrostation. De architecten H.G.J. Schelling en J. Leupen zijn verantwoordelijk voor het ontwerp. In 1939 werd het station in gebruik genomen. In 2001 werd het gebouw gerenoveerd. In het gebouw zitten nu veel winkels. Op beide kopwanden van de imposante stationshal zijn grote muurschilderingen te zien van 20 bij 9 meter. Ze werden gemaakt door Peter Alma. De ene schildering is een allegorische voorstelling van de spoorwegen die alle werelddelen met elkaar verbindt. De andere laat de ontwikkeling van de stoomtechniek zien.

 

Leylijnplek

Alhoewel deze plek in de literatuur niet beschreven staat als leylijnplek, ben ik toch op onderzoek uitgegaan. Ik stelde vast dat ook hier één of meerdere leylijnen zijn.

 

Mijn ervaring op deze locatie

Deze leylijn loopt over de hele lengte-as van de stationshal (in het midden) west – oost. Dat is net als in veel kerken. Ook daar loopt de leylijn lengte-as west – oost, zij het dat de ingang van kerken meestal aan de westzijde ligt, in de toren. Er zijn twee leylijncentra. De eerste bevindt zich ter hoogte van de informatiezuil voor treinen bij de AH-winkel. De andere vind je door, lopende over de leylijn van west naar oost, halt te houden op het punt waar je in (het midden van) de uitgang aan de noordzijde kan kijken. Maar er zijn meer voelpunten op deze leylijn. Als je je open stelt voor deze energie, voel je dat het je hoofd leeg maakt en ontspant, ondanks de grote drukte in de hal. Het beste kun je dat doen op één van de stoelen die in deze stationshal staan.

foto buiten: M.Minderhoud, Wikipedia

 

Geverifieerd door MonsterInsights