Magische Plekken Amsterdam

Boeddhistische Tempel

TempelLocatie
Zeedijk 108-116, 1012 BB Amsterdam

Over het gebouw
De He Hua Tempel (spreek uit “gguh ggwaa”) van de Fo Guang Shan op de Zeedijk is de grootste boeddhistische tempel van Europa die in tradionele Chinese paleisstijl is gebouwd. He Hua is Chinees voor lotusbloem. De initiatiefnemer was Frank Man, een uit Hongkong afkomstige Chinese zakenman. Het ontwerp van het gebouw is van de Nederlandse architect Fred Greven. Het gebouw is nog niet zo oud: pas in september 2000 werd de tempel officieel geopend door Koningin Beatrix.
Op de plek waar nu de tempel staat, was vanaf 1475 een cellezustersklooster gevestigd. De laatste overblijfselen van dit klooster werden in 1944 gesloopt. Sinds die tijd tot eind van de vorige eeuw was dit een kale plek in de bebouwing van de Zeedijk. De uit Taiwan geimporteerde dakpannen bleken niet opgewassen tegen het Nederlandse klimaat. Er vielen al snel stukken uit. Om te voorkomen dat voorbijgangers worden geraakt, is de dakbedeking ingepakt in steigerdoek.

Leylijnplek
Op bladzijde 72 van het boek van drs. Sietse van der Tuin (“Fysica van de heiligheid”) staat vermeld dat zich in de tempel een LC bevindt, namelijk op de plaats van de wierookbrander vóór het beeld. Het altaar dus.

Mijn ervaring op deze locatie
Het is zeker de moeite waard om deze prachtige boeddhistische tempel even binnen te lopen. De leylijnenergie voel ik het sterkst als ik voor het Grote Boeddhabeeld sta, in het midden voor het altaar.

Geverifieerd door MonsterInsights