Magische Plekken Amsterdam

Buiksloterkerk

buiksloterkerk (2) - kopie

Locatie
Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam

Over het gebouw
Net achter de Buiksloterdijk in Amsterdam-Noord staat de Nederlands Hervormde kerk van het voormalige dijkdorp Buiksloot. Er omheen ligt een kerkhof. Het gebouw wordt niet meer gebruikt voor kerkdiensten, maar wordt verhuurd voor concerten, trouwerijen, etc. Het kerkhof wordt nog wel gebruikt. In 1609 al, mogelijk eerder, stond op deze plaats al een kerk. Het huidige gebouw dateert van 1710.

Leylijnplek
Alhoewel de Buiksloterkerk in de literatuur niet beschreven staat als leylijnplek, ben ik toch op onderzoek uitgegaan. Ik stelde vast dat ook deze kerk op een leylijn staat.

Mijn ervaring op deze locatie
Toen ik voor het eerst bij de Buiksloterkerk aankwam, werd ik meteen getroffen door het dorpse karakter van de buurt en de idyllische ligging van de kerk en het kerkhof. Zodra je het terrein oploopt, word je al snel getroffen door de schoonheid ervan. Er heerst daar nog echte stilte. Je wordt je bewust van de oudheid van de plek. Dat vroeger kerken op leylijnen gebouwd werden, is hier goed voelbaar. Ga vooral eens op het bankje op het kerkhof zitten om in contact te komen met de energie van de leylijn. Jammer dat de kerk niet meer open is voor bezichtiging. Maar de sfeer die deze bijzondere plek oproept, maakt een bezoek meer dan de moeite waard. Zo af en toe zal ik nog eens terugkomen.

Geverifieerd door MonsterInsights