Magische Plekken Amsterdam

Mindfulness wandeling Amstelpark, Amsterdam

Voor mij is “wandelen in aandacht” gewoon aanwezig zijn met wat er is. De innerlijke spraak- en denkwaterval probeer ik vooraf te temperen door goed mijn voeten te voelen en even een paar minuten op mijn ademhaling te letten. Er komt dan nog wel van alles voorbij, maar door mij er bewust van te zijn, kan ik het makkelijker van me af laten glijden. Maar zodra ik toch weer in mijn hoofd blijk te zitten, let ik weer op mijn ademhaling. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In het Amstelpark gaat dat vanzelfsprekend makkelijker dan in het centrum van Amsterdam. Maar als ik eenmaal “uit mijn hoofd” ben gekomen, maakt een al of niet drukke omgeving eigenlijk niet meer uit. De natuur in het Amstelpark is prachtig. Ik loop regelmatig een rondje van een uur in aandacht door het park.

Wandelen in aandacht in groepsverband heeft een extra dimensie omdat er dan meer stilte en verdieping ontstaat dan wanneer je alleen wandelt. Vind je het leuk om een keer mee te lopen? Deelname is gratis, maar wel graag van tevoren even aanmelden per email. Email

Data: Donderdag(en) 2 juni en 14 juli van 16.30 tot 17.30 Hoofdingang Amstelpark , Arent Janszoon Ernststraat 1, 1083 GA Amsterdam