Magische Plekken Amsterdam

Muiderpoort

Locatie
Sarphatistraat 500, 1019 AV Amsterdam

Over het gebouw
De Muiderpoort ligt in stadsdeel Oost, op de kruising van de Sarphatistraat en de Plantage Middenlaan. Dit is één van de weinig overgebleven poorten van Amsterdam waar je nog doorheen kan lopen. Dit kan ook nog bij de Willemspoort op het Haarlemmerplein (Haarlemmerpoort) en bij de Waag (in het restaurant) op de Nieuwmarkt. Deze poorten maakten onderdeel uit van de vestingwerken van Amsterdam. De Muiderpoort is in 1770 gebouwd in een classistische stijl. Het ontwerp is van bouwmeester Cornelis Rauws (1732-1772). Napoleon trok in 1811 Amsterdam binnen door deze stadspoort. Nu doet dit gebouw nog dienst als kantoorruimte.

Leylijnplek
De Muiderpoort wordt nergens beschreven als leylijnplek. Ik ben op onderzoek uitgegaan en tot de conclusie gekomen dat deze poort op een leylijncentrum staat.

Mijn ervaringen op deze locatie
Als ik door de poort loop, voel ik een wat lichte energie in het midden daarvan. Deze voelt niet erg krachtig aan. Maar wel leuk om te weten, dat Napoleon door deze poort is gereden. Sta eens even stil op deze plek en voel maar of er iets te ervaren valt. En als je dan ontspannen bent, ga dan eens in gedachten terug in de tijd, wie weet krijg je een indruk van een ver verleden.

Geverifieerd door MonsterInsights