Magische Plekken Amsterdam

Munttoren

Locatie
Muntplein 12/14, 1012 WR Amsterdam

Over het gebouw
De Munttoren heet eigenlijk de Regulierstoren en  maakte vroeger deel uit van de Regulierspoort. In de middeleeuwen was Amsterdam ommuurd en waren er enkele poorten waar men de stad in of uit kon reizen. Eén van die stadspoorten was de Regulierspoort, gebouwd tussen 1480 en 1487. In 1618 werd de poort door brand getroffen. Men besloot alleen de westelijke toren te herbouwen. De toen nog stompe verdedigingstoren werd omstreeks 1620 van een bovenbouw met uurwerk voorzien, ontworpen door Hendrick de Keyser. In 1668 werd er een carillon geïnstalleerd van de gebroeders Hemony. Het wachthuis dat de brand in 1618 had overleefd, werd in de jaren 1885-1887 vervangen door het huidige. Circa 1938 kwam er op de begane grond een doorgang. Dat de toren De Munt wordt genoemd, komt omdat er sinds 1672 munten werden geslagen in het aanpalende wachthuis.

Leylijnplek
De Munttoren wordt nergens beschreven als leyllijnplek. Tocht ben ik op onderzoek uitgegaan. Mijn conclusie is dat de toren op een leylijncentrum staat.

Mijn ervaring op deze locatie
Het is een bijzondere plek in het centrum van Amsterdam. Ik voel de energie van de leylijn meteen al als ik aan kom lopen. Ook als ik rond de toren loopt, is deze overal goed voelbaar. Ik voel mijn voeten stevig op de grond en kom in ontspannen aanwezigheid. Het is een bijzondere ervaring, juist door de drukte van de omgeving

Geverifieerd door MonsterInsights