Locatie
Dam, 1001 AM Amsterdam
Over het gebouw
Het Koninklijk Paleis op de Dam werd tussen 1648 en 1665 gebouwd als stadhuis. Dit huis van en voor de burgerij moest de macht en rijkdom van Amsterdam weerspiegelen. Het kwam op de plaats waar het oude, door brand verwoeste, stadhuis sinds circa 1368 had gestaan. Jacob van Campen maakte het ontwerp voor het nieuwe stadhuis dat in 1655 in gebruik werd genomen. Destijds was het gebouw het grootste niet-religieuze bouwwerk van Europa. Tot 1808 bleef het in gebruik als stadhuis van Amsterdam. In dat jaar nam Koning Lodewijk Napoleon het in gebruik als koninklijk paleis. En dat is het sindsdien gebleven. Nu is het gebouw het ontvangstpaleis van het Koninklijk Huis. Het bouwwerk geldt als het belangrijkste monument uit de tijd van de Gouden Eeuw. Het is open voor publiek (tegen betaling).
Leylijnplek
Drs. Sietse van der Tuin vermeldt in zijn boek “Fysica van de Heiligheid” op bladzijde 278 dat er een krachtig LC is in het midden van de Burgerzaal. Volgens hem zit dat LC in het centrum van de cirkel op de vloer waarin de noordelijke sterrenhemel is weergegeven.
Mijn eigen ervaring met deze leylijn
Het Paleis op de Dam is een indrukwekkend historisch gebouw. Ik vind met name de Burgerzaal heel erg mooi. Je kunt de 17e-eeuwse sfeer goed voelen. Met wat inbeeldingsvermogen, samen met de informatie over deze mooie plek, kun je je wel voorstellen hoe het hier vroeger toeging.
In de vloer van de grote Burgerzaal zitten drie cirkels. Dit zijn kaarten van het toenmalige westelijke en oostelijke halfrond. De middelste cirkel stelt de sterrenhemel voor. De energie van de leylijn voel ik het sterkst bij deze middelste ring. En bij de twee toegangspoorten aan de oost- en westkant van de Burgerzaal. Maar zou er ook een leylijn lopen van noord naar zuid? Want als ik door de gangen wandel rondom de burgerzaal voel ik zowel in het midden van de noordkant als in het midden van de zuidkant een knooppunt van energie. Zie Wandeling