Magische Plekken Amsterdam

Westerkerk

Locatie
Prinsengracht 281, 1016 GW Amsterdam.

Over het gebouw
De Westerkerk is tussen 1620 en 1631 gebouwd als gereformeerde kerk. De architect was bouwmeester Hendrick de Keyser (1565-1621). Hij maakte de voltooiing van zijn creatie niet meer mee. Zijn zoon Pieter de Keyser maakte de bouw af. De kerk werd in 1631 in gebruik genomen. De plattegrond van de kerk bestaat uit twee met elkaar verbonden Griekse kruisen. De Westertoren is de hoogste kerktoren van de stad, en wordt door velen beklommen vanwege het uitzicht over het oude centrum. Het gebouw is nog steeds in gebruik als Nederlands Hervormde kerk. De kerk is regelmatig open voor bezoekers.

Leylijnplek
Volgens drs. Sietse van der Tuin, in zijn boek “Fysica van de heiligheid” (blz. 58), heeft de Westerkerk een LC in de toren (binnenkomsthal). De Westerkerk wordt ook genoemd door Dick van den Dool, in zijn boek “Op zoek naar de draak in Limburg” (blz. 71). Volgens hem staat deze kerk op een kerkenkruis, dat bestaat uit leylijnen die vijf kerken met elkaar verbinden.

Mijn ervaring op deze locatie
De kerk heeft duidelijk een leylijncentrum. Mooie energie. Wat mij opvalt is dat de stilte merkbaar aanwezig is, ondanks alle restauratie werkzaamheden die daar plaatsvinden en de vele toeristen die de kerk bezoeken. Het LC is voelbaar in de viering bij het koor en in het midden van de kerk ter hoogte van de spreekstoel.

Geverifieerd door MonsterInsights