Magische Plekken Amsterdam

Nieuwebrugsteeg 11 en 13

Locatie
Nieuwebrugsteeg 11 en 13, 1012 AG Amsterdam

Over de gebouwen
De Nieuwebrugsteeg behoort tot de oudste straten van Amsterdam. Huisnummer 11 is een Rijksmonument. Het heeft op de begane grond een houten pui en is voorzien van een halsgevel uit de 17e eeuw, die afkomstig is van een huis op het Waterlooplein dat in 1928 werd gesloopt.  Op dit moment is er een hotel gevestigd. Huisnummer 13 is een hoekhuis dat op de kop staat van de Warmoesstraat. Het pand heeft een typisch Amsterdamse trapgevel. Ooit stond op deze plek de Sint Olofspoort. Toen de poort in 1618 was afgebroken, bouwde hoedenkoopman Jan Reinerts dit huis. De gevelsteen stelt het interieur voor van het atelier van een hoedenmaker. Het huis is samengevoegd met dat op Sint Olofspoort 4. Op de begane grond is een bar gevestigd.

Leylijnplek
Alhoewel deze plek in de literatuur niet beschreven staat als leylijnplek, ben ik na een tip van iemand toch op onderzoek uitgegaan. Ik stelde vast dat inderdaad ook hier een leylijn loopt.

Mijn ervaring op deze locatie
Van welke kant je ook aan komt wandelen: als je langs de nummers 11 en 13 loopt, probeer dan in aandacht te lopen of stil te staan (mindfulness). Probeer je hoofd zo leeg mogelijk te krijgen want dan word je ontvankelijk voor deze plek. Net zoals je de wind en de regen voelt, hoef je ook niet je best te doen om deze leylijn te voelen. Die energie is er gewoon. Gewoon een paar keer (heel langzaam) op en neer wandelen, net zo lang tot je de smaak te pakken hebt. Dat is een goede oefening om in aandacht te lopen. Je zult verbaasd zijn over wat er misschien te voelen valt.

 

Geverifieerd door MonsterInsights