Magische Plekken Amsterdam

Wichelroede

Op deze website wordt het waarnemen van energieën van leylijnen en bomen voornamelijk door ons gevoelszintuig onderzocht, gewoon door te staan en te voelen wat er aanwezig is. Maar het is ook mogelijk om die energieën door middel van een wichelroede of pendel waar te nemen.

Er zijn diverse wichelroedes op de markt, maar de L-vormige staafjes zijn misschien wel de bekendste en het makkelijkst om mee te werken. Bovendien zijn de staafjes makkelijk zelf te maken van bijvoorbeeld ijzeren kledinghangers. Ze kosten dus niet zo veel. Voor een paar euro heb je er al een paar.

Na het ontstaan van deze website, heb ik een aantal keren wichelroede workshops gedaan bij Chris Zoet (Pelgrimspad.nl). Hij geeft ze op verschillende plaatsen in Nederland. Zo leerde ik de mogelijkheden kennen wat je ermee kunt doen en hoe je ze moet gebruiken om leylijnen, aardstralen en wateraders op te sporen. Ook kun je meten waar de aura’s van bomen beginnen. De wichelroedes kun je eigenlijk overal voor gebruiken. Er is een boek over; “Wichelroedelopen” van G.J.F van Tuil en E.R.A van Heerde. Het dateert uit 1987. Ik vind het een duidelijk boek. Hoe meer je oefent des te meer handigheid je erin krijgt. Alhoewel ik er nog niet heel ervaren in ben, gebruik ik af en toe de wichelroedes bij mijn zoektocht naar leylijnen en andere bijzondere plekken.

Aardstralen

Aardstralen voelen in het algemeen niet prettig aan. Daarom is onderzoeken met je lichaam of samen met de wichelroede of pendel bijzonder om te ervaren. Ik heb begrepen dat niet alle aardstralen negatief zijn. Maar als je op zo’n punt terecht komt voor een onderzoek, dan wil je ook gauw weer klaar zijn. Er kunnen natuurlijk vele oorzaken zijn voor aardstralen, zoals breuklijnen, wateraders en kruispunten van Hartman en of Currylijnen. Het gebeurt ook dat er meerdere van deze punten met elkaar in aanraking komen zodat het nog negatiever wordt. Je kunt dat mooi zien in de natuur. De bomen gaan dan scheefgroeien, ze proberen zo het aardstraalpunt te ontwijken. Ook zie je weleens van die gezwellen van uitstulpsels aan bomen. Maar toch gedijt de ene boom beter dan de andere op zo’n plek. Eikenbomen en de Kers bijvoorbeeld zijn straalzoekers terwijl de Linde en Beuken straalvluchters zijn. Straalvluchters bij dieren zijn het paard, koe, kippen, vogels en de hond. Straalzoekers zijn katten, bijen, mieren en insecten.

 

Wat de meeste mensen niet weten is dat aardstralen ook in woningen kunnen voorkomen. Met name in de slaapkamer is het oppassen geblazen. De mens ligt toch een derde deel van de dag op bed en het lichaam is dan het meest kwetsbaar. Er zijn aanwijzingen dat lichamelijke klachten zich kunnen ontwikkelen als men op zo’n plek slaapt: men komt moeilijk in slaap en heeft tegenzin om naar bed te gaan. Er is sprake van nervositeit, zich niet lekker voelen of een onbehagelijk gevoel in je lijf. Angstdromen en onrustigheid. Men wordt in ieder geval niet lekker uitgerust wakker. Als de klachten in een ander huis zijn begonnen, is het de moeite waard om te onderzoeken of het bed op een aardstraal staat. De meest praktische en goedkoopste oplossing voor dit probleem is het bed gewoon te verplaatsen, soms is een halve tot een meter genoeg. Je zult ermee moeten experimenteren totdat deze op de goede plek staat. Je merkt dat vanzelf. Als je gevoeliger bent dan gaat dat wat makkelijker. Je kunt ook door middel van het gebruik van de wichelroede zelf proberen de aardstraal exact te lokaliseren. Het is niet moeilijk om te leren en niet duur. Het kost uiteindelijk alleen wat tijd om je open te stellen voor je intuïtie. Als je googelt op internet (+YouTube) dan kom je al een eind, om je op weg te helpen.

 

Geverifieerd door MonsterInsights