Magische Plekken Amsterdam

Wandeling

Leylijnwandeling de Oude Kerk, Amsterdam

Regelmatig maak ik een korte wandeling in en rondom de oudste kerk van Amsterdam: de Oude Kerk, die op een leylijn is gebouwd. Iedereen die daarin geïnteresseerd is, kan mee wandelen om te ontdekken of de energie daarvan te ervaren valt. Na een korte kennismaking lopen we eerst in aandacht rondom de kerk om te kijken of we daar de leylijn kunnen voelen. We zullen vervolgens binnen de kerk een ronde maken. Op een aantal punten in het gebouw zullen we stilstaan om onze zintuigen open te zetten. Soms kan het gebeuren dat je een licht gevoel in je hoofd krijgt of een beetje duizelig wordt. Ook kun je misschien meer ruimtelijkheid en stilte ervaren. Dit komt omdat de grond en luchtkwaliteit op leylijnen anders zijn.

De wandeling is gratis en duurt ongeveer 1 uur. Locatie: Oude Kerksplein 23. De Oude Kerk vraagt een entreegeld van 10 euro (museumjaarkaart gratis). Aanmelden: hier

Op verzoek is een andere locatie mogelijk, ook buiten Amsterdam.

Bomenwandeling (individueel) in het Amstelpark, Amsterdam

Het Amstelpark is een bijzonder mooi park in Stadsdeel Zuid aan de Amstel. Het is ontstaan door de Floriade in 1972. Het park is veelzijdig met prachtige aangelegde tuinen zoals de rhododendronvallei en heeft een prachtige natuur met veel mooie bomen. Ook de heemtuin biedt  een bijzondere ervaring. Ik kan terecht zeggen dat het één van de mooiste parken is van Amsterdam. Echt een park voor de rustzoeker (met name door de week). De bomenwandeling is ervoor bedoeld om je kennis te laten maken met de energieën van de diverse bomen door middel van ons gevoelszintuig. Bij sommigen zullen we stil staan. We zullen dan proberen de energie, sfeer en uitstraling van de boom te voelen. Zo kun je ervaren wat er dan gebeurt. Elke boomsoort heeft zijn eigen karakter en kenmerken. Zelfs bomen van eenzelfde soort kunnen ieder een andere uitstraling hebben. Je zult je verbazen over de verschillen in gevoelsbeleving. De ontspanning en leegte die je ervaart, kan bij elke boom weer anders zijn. Bij de één voel je je gedachteloos en ontspannen en bij de ander opgeladen en uitgerust om weer verder te gaan.

De wandeling is gratis en duurt 1 a 1,5 uur, in het Amstelpark in Amsterdam. Aanmelden: hier

Het is ook mogelijk om samen jouw favoriete boom, park of natuurgebied te bezoeken, ook buiten Amsterdam.

Bomenwandeling (groep) in het Amstelpark, Amsterdam

Je kunt je nu ook inschrijven op onderstaande groepswandelingen:

  • Vrijdag 24 mei 2019 om 10.00 is er een bomenwandeling, max 5 personen. Aanmelden: hier
  • Zaterdag 15 juni 2019 om 10.00 is er een bomenwandeling, max 5 personen. Aanmelden: hier

Foto: Vleugelnootboom in het Amstelpark, Amsterdam.