Magische Plekken Amsterdam

In contact met bomen

Amstelpark, esdoorn solitair

Amstelpark, esdoorn solitair

Bomen hebben een bijzondere betekenis voor ons welzijn en het behoud van de aarde. Zij zorgen voor de schone lucht door het omzetten van koolstofdioxide in zuurstof. Maar buiten dat hebben zij nog zo veel meer te bieden. Toen ik de leylijnen ontdekte, kwam ik steeds meer tot de ontdekking dat bomen ook iets magisch hebben. Aangezien ik gevoelig ben voor leylijnen kwam deze kwaliteit ook bij bomen naar voren. Toen ik eens bij een boom bewust stil ging staan, merkte ik dat ik de energie van de boom kon ervaren. Bij de ene boom voelde ik mij diep ontspannen, bij een  andere opgeladen en bij weer een andere kreeg ik een vredig gevoel. Ik merkte dat elke boomsoort zijn eigen karakter en uitstraling heeft. Onbewust ervaren de meeste mensen dat wel, want we vertoeven maar al te graag in de natuur om weer even tot rust te komen. Er zijn mensen die het fijn vinden om een natuurwandeling met een boswachter of boomkenner te doen om alles van de bomen en de natuur te weten te komen. Om zo de groei en het jaargetij, de vruchten of de verschillen in typen bladeren te ontdekken. Of de dikte van de stam, dat iets zegt over de leeftijd. Ik benader de bomen op ander wijze dan men misschien gewend is te doen. Voor mij is het afstemmen op de boom door middel van een oefening het belangrijkste om te ervaren wat de boom doet met mijn gevoel. Zie: Wandeling

Op dit deel van mijn website heb ik wat van mijn ervaringen op dit gebied weergegeven. Ook treft u er een paar foto’s van bomen aan.

Geverifieerd door MonsterInsights