Magische Plekken Amsterdam

Over mij

Mijn naam is Rob Noord (64). Ik ben hooggevoelig. Mijn belangstelling voor leylijnen en bomen ontstond in 2007. Toen las ik het boek “Spirituele plekken in Nederland” van Henk Ganzeboom. Daarin werden bijzondere plekken beschreven die, vaak al eeuwenlang, bekend staan als “krachtplaatsen” of “leylijnplekken” Op die locaties voelen sommige mensen een speciale energie of uitstraling, die niet rationeel valt te verklaren. Tijdens een bezoek aan het Solse Gat, bij het plaatsje Drie, bleek dat ik deze energie kon voelen. Daarvan was ik zo onder de indruk, dat ik vanaf dat moment veel van die plaatsen ben gaan bezoeken. Daarna kwam ik boeken tegen over bomen, zoals “Dialoog met de natuur” geschreven door Irene van Lippe-Biesterfeld en “De kracht van bomen” van Maja Kooistra. Ik besloot zelf te proberen of ik de energie van bomen kon waarnemen. En kwam tot de ontdekking dat ik dat kon. Ik was verbaasd dat dat zó makkelijk ging. Vanaf die tijd zit of sta ik graag even stil bij een boom.

Mijn kennis en inzichten op dit gebied zijn de afgelopen jaren ontstaan door er veel over te lezen en te praten. Daardoor is een innerlijk drive ontstaan om leylijnplekken en andere magische plekken in Amsterdam te ontdekken en te bezoeken. Ik vind het leuk om een aantal van die plekken met een breder publiek te delen. Vandaar deze website. Bovendien besteed ik in de rubriek “Bomen” speciale aandacht aan bomen.

Het logo op deze website staat voor de gedachte dat de mens verbonden is met de natuur, aarde en de kosmos.

Op de website magischnederland.nl staan podcasts over mystieke plekken en verhalen van de Lage Landen. Sjirk Groenevelt liep op woensdag 16 juni 2021 mee met de leylijnwandeling “Stadsdeel-Centrum”. Je kunt hier de podcast beluisteren:

#007 Magisch Nederland – Rob Noord – Leylines

Geverifieerd door MonsterInsights