Magische Plekken Amsterdam

Prins Hendrikkade 20-21 ( gebouw Mercurius)

?Locatie
Prins Hendrikkade 20-21, 1012 TL Amsterdam

Over het gebouw
Het Mercurius gebouw is een rijksmonument, gebouwd in de jaren 1882-1883. Het staat op een terrein tussen de Prins Hendrikkade en de Nieuwendijk dat was vrijgekomen na sloop van de oude huizen die er tot die tijd stonden. Het door de architect Y. Bijvoets ontworpen pand werd gebouwd in opdracht van F. Brix en C. Brix van de “Maatschappij tot Exploitatie van de Passage Central”. Het werd een overdekte winkelpassage waarin ongeveer 20 winkels zaten. Op de bovenverdiepingen zat Hotel Central. De passage werd al in 1886 gesloten en werd uiteindelijk omgebouwd tot een groot winkelpand. Ook het erboven gelegen hotel verdween en werd kantoorpand. Het pand verwierf bekendheid door het spiritueel centrum “Oibibio” van Ronald-Jan Heijn dat er ooit zat. Nu is er onder meer een supermarkt van Albert Heijn in gehuisvest. In het souterrain zit een winkel in sportartikelen.

Leylijnplek
Wigholt Vleer vermeldt in zijn boek ”Leylijnen en leycentra in de lage landen”( blz. 358) dat er een krachtige leylijn aanwezig is in het Mercurius gebouw op de Prins Hendrikkade .

Mijn ervaring op deze Locatie
De leylijn in de winkel in het souterrain is duidelijk voelbaar. De aard van de energie hier is naar mijn gevoel uitermate krachtig. Het is een bijzonder gevoel om dat te ervaren. De leylijn loopt in de richting van de Nieuwendijk (de achterkant van het gebouw). Ook in de supermarkt Albert Heijn op de 1e etage is de energie van de leylijn erg goed voelbaar.

Geverifieerd door MonsterInsights