Magische Plekken Amsterdam

Rembrandthuis

CIMG6117 - kopieLocatie
Jodenbreestraat 4, 1011 NK Amsterdam

Over het gebouw
Het Rembrandthuis is het huis waar de schilder Rembrandt van Rijn woonde van 1639 tot 1658. Het pand staat in de Jodenbreestraat. Het werd gebouwd omstreeks 1606. In 1627 werd het verbouwd, vermoedelijk onder leiding van Jacob van Campen. Rembrandt kocht het in 1639 voor dertienduizend gulden en woonde er bijna 20 jaar. Ook had hij er zijn atelier. Onder meer het schilderij de Nachtwacht is daar ontstaan. Nu is daar Museum “Het Rembrandthuis” gevestigd.

Leylijnplek
Het Rembrandthuis staat op een leylijn. Dat schrijft drs. Sietse van der Tuin in zijn boek “Fysica van de heiligheid” (blz. 328). Hij constateerde dat het LC 10 meter achter de voordeur ligt en wel 2 kilometer uitstraalt. De leylijn loopt vanaf deze plek naar de Mozes en Aäronkerk en de Portugese Synagoge.

Mijn ervaring op deze locatie
Het is bijzonder dat het Rembrandthuis ook op een leylijn is gebouwd. Uit de literatuur is bekend dat kerken heel vaak op leylijnen werden gezet. Je verwacht dat van woonhuizen niet zo. Maar blijkbaar zijn op vele plaatsen ook huizen op leylijnen gebouwd. De leylijn en het leycentrum is hier goed voelbaar. Vooral in de hal achter de voordeur en in het trappenhuis, als je naar boven loopt. Op het atelier van Rembrandt op de 1e etage voel ik het ook heel sterk. Maar eigenlijk kan ik het LC overal in het Rembrandthuis wel voelen. Ook de schilder is duidelijk aanwezig. Ongetwijfeld door de vele schilderijen die hij er maakte. Zou de energie van de leylijn hebben bijdragen aan de kwaliteit van zijn schilderijen.

Geverifieerd door MonsterInsights