Magische Plekken Amsterdam

Rembrandtpark en Rembo

Locatie
Het beeld Rembo in het Rembrandtpark (Amsterdam-West). Als je het park inkomt vanuit het einde van de Willem Schoutenstraat, dan volg je het pad tot aan de T-splitsing. Ga dan naar links. Het beeld staat in de buurt van het water. Het kan niet missen.

Over het beeld Rembo en het Rembrandtpark.
Het kunstwerk heet Rembo en is van de kunstenaar Bastienne Kramer. Die heeft een beeld gecreƫerd dat hufterproef moest zijn, het stadsdeel Slotervaart had hiervoor opdracht gegeven. Het staat er sinds 2005, is van keramisch materiaal en is drie meter hoog en groen geglazuurd. Mocht het beeld door vandalisme worden toegetakeld, wordt de beschadigde plek hersteld door brons.

Het Rembrandtpark is een stadspark tussen Amsterdam Oud-West en Nieuw-West. Het is 50 hectare groot. De eerste aanzet tot ontwerp (1961) kwam van tuinarchitect Egbert Mos. Door financiƫle omstandigheden kwam het niet van de grond. Het gebied is daarna een tijdlang verwaarloosd geweest. Pas in 1973 was het af. Vanaf 2006 werd het park gerenoveerd tot wat het nu is. Een prachtig stadspark.

Leylijnplek
Het is wel bijzonder dat zo’n indrukwekkend beeld precies op een leylijncentrum staat.

Mijn ervaring op deze locatie
Tijdens mijn eerste parkwandeling in het Rembrandtpark liep ik Rembo tegen het lijf. Ik was meteen onder de indruk van zijn vorm en kleur en de kracht die het beeld uitstraalde. Maar ook werd ik er sterk naar toe getrokken. Wat ik vermoedde, werd bevestigd. Het beeld staat op een leylijncentrum. Sta eens stil bij dit beeld om te voelen en te ervaren wat deze plek en omgeving met je doen. Je zult ervan onder de indruk raken. Althans dat is mijn ervaring.

foto: Mark Ahsmann (Wikipedia)

Geverifieerd door MonsterInsights