Magische Plekken Amsterdam

Oefening

Oefening om in contact met bomen te komen:

Stap 1 = Observeren
Als je in contact wil komen met de energie of uitstraling van een boom, begin je hem te observeren. Neem daar even de tijd voor. Kijk naar zijn grootte en zijn uiterlijk. Hoe zien de bladeren eruit en wat voor stam heeft hij. Is deze grof, glad, dik, of dun. Je kunt de bast betasten en er aan ruiken. Zijn de takken kronkelig zoals bij een eik, of juist recht. Wat is je eerste indruk van deze boom?

Stap 2 =Ontspannen
Sta of zit bij de boom in stilte. Je kunt dat op enige afstand van de boom doen. Maar het kan ook zittend met je rug tegen de stam of door de boom vast te houden. Doe je ogen dicht als dat helpt om je te onstpannen. Als je dat juist niet ontspant, houd ze dan gewoon open. Probeer je gewaar te worden van wat er is. Gedachten, gevoelens, ontspanning, vogels, wind, etc.
Als je je bewust bent van je ademhaling dan volgt ontspanning vanzelf.

Stap 3 = Contact maken
Zodra je je ontspannen voelt, kun je in gedachten aan de boom vragen of je in contact mag komen met zijn energie of uitstraling. Juist door het op deze manier te vragen, wordt je geholpen om jezelf open te stellen voor het contact met de boom. En niet andersom. De energie van de boom is altijd al aanwezig, maar je bent je daar niet bewust van. Laat het gewoon gebeuren. Ontspan en ervaar zonder iets te willen doen. Je wordt je dan vanzelf bewust van de energie van de boom.
De boom brengt zijn energie en gewaarwording naar jou toe, daar hoef je zelf niets voor te doen.

Geverifieerd door MonsterInsights