Magische Plekken Amsterdam

Ervaringen met bomen

Amstelpark, beuk achter het Glazen HuisIntuïtie
Als je in contact met bomen wilt komen, is het belangrijk dat je je gevoel laat bepalen tot welke bomen je het meest wordt aangetrokken. Net zoals in de realiteit van alle dag geef je vanzelf het meeste aandacht aan dingen die onbewust in je opkomen. Dus zomaar onverwacht naar iets handelen, kan onbewust een signaal zijn van interesse. Vaak weet je eigenlijk al welke bomen er voor jou altijd al uit sprongen. Met die bomen kun je dus alvast beginnen te oefenen.

Elke boomsoort zijn eigen karakter
Probeer te ervaren in hoeverre dezelfde boomsoort bij een volgend bezoek hetzelfde gevoel of dezelfde gedachte oproept. Bij bepaalde soorten bomen zul je kunnen merken dat een bepaald thema steeds weer onder je aandacht wordt gebracht. Andere bomen geven je juist nieuwe inspiratie. Ook kan het  voorkomen dat een boom hardnekkig terugkerende gedachten oplost en zo het hoofd leegmaakt. Maar ook gewoon even niets doen bij een boom brengt je vanzelf in een ontspannende houding. Bij de één omdat het je hoofd leeg maakt. Bij de ander omdat de boom je oplaadt. Het belangrijkste uitgangspunt in het contact met bomen is: niet beredeneren, maar gewoon voelen wat er is!

Beukenboom
Als ik overmatig denkgedrag vertoon, voel ik mij het meest aangetrokken door beukenbomen. Naar mijn gevoel neutraliseert de beuk alle gedachten. Zodra je bij een beuk gaat staan of zitten, merk je daar meteen resultaat van. Deze boom werkt sterk op de onderste chakra. Dat betekent dat alle gedachten uit je hoofd worden gehaald.

Honingboom
Ik ga zo af en toe bij dezelfde honingboom zitten. In Amsterdam heb je prachtige exemplaren en ja, zelfs in de stad maakt het voor bomen niets uit waar ze staan. Hun energie is net zo indrukwekkend als in het bos. Telkens als ik bij deze specifieke honingboom ga zitten, komt altijd dezelfde vraag op “hou je nog wat vast, dat je los wilt laten?” Het typische is dat deze boom mij daar keer op keer bewust van maakt. Als er iets is dat mij bezighoudt, dan stimuleert de boom mij om dat los te laten.

Paardenkastanjes op een rij in het Flevopark
Als ik bij een paardekastanje ga zitten, word ik me meer bewust van wat er is. Deze krachtige bomen maken gedachten in mij los die zeggen:”wat gebeurt er eigenlijk in deze omgeving. Hallo, kom eens in het nu!” Dan hoor ik de vogels zingen, ik voel de wind en ruik de geur die er heerst. Ook word ik mij bewust van de herfst die is gekomen. De bladeren beginnen los te laten en de wind neemt ze mee.

Lindebomen
Deze boom behoort ook tot mijn favorieten. Er is door de eeuwen heen veel over deze boom geschreven. De linde staat beneden de grote rivieren bekend als Mariaboom, omdat ze daar vaak in zou zijn verschenen. Daarom staan er bij veel kapellen lindes. De bomen staan ook vaak op kerkpleinen. Dat is nog een andere mooie eigenschap: de boom vergroot de feestvreugde en doet dat nog steeds. Als je bij een linde gaat staan of zitten, dan is het proberen waard om eens te voelen wat de boom met je doet. Mijn ervaring is dat het een boom van het hart is. Je voelt dan liefde en vreugde. Met andere woorden als je bij een linde zit, komt het allemaal goed.

Populieren
Als je bij een populier gaat zitten of staan, kan er iets bijzonders gebeuren. Als je openstaat voor deze boom, door alleen maar te kijken en te luisteren naar het hypnotiserende geratel van zijn blaadjes, zul je merken dat je heel rustig en open wordt. Je gedachten en zorgen verminderen en je voelt je ontspannen en vredig. De populier heeft een alles accepterende houding voor wie je bent.

Hartjesboom in het Amstelpark
Volgens de website de stemderbomen.nl komt de hartjesboom uit Japan en China. Zij worden daar als heilige boom vereerd. Deze bomen staan dan ook vaak in de buurt van tempels. Moederlijke en beschermende bomen zijn het, met een zachte uitstraling. Net als de linde hebben ze een sterke werking op het hartgebied en ook op het gevoel. Als je bij een hartjesboom bent en je je er voor openstelt, kunnen ze sterke emoties opwekken, die op dat moment al bewust of onbewust aanwezig waren. Het hart en gevoel vallen dan samen en dat ontspant.

Esdoorn
Vooral oude esdoorns maken een imposante indruk op mij. Deze bomen werken voor mijn gevoel sterk op het lijf. Er gaat een enorme kracht vanuit. En ze zijn volgens mij heel geneeskrachtig, omdat ze je zo bewust maken van je lichaam. Als ik naast deze boom sta, voel ik zijn energie door mij heen stromen. Het brengt van alles in beweging. Het is net of de boom wil zeggen: “Kom maar hier om je op te laden; ik geef je weer nieuwe energie. Zodat je weer verder kunt.”

Tot slot: niemand ervaart een boom hetzelfde.

Geverifieerd door MonsterInsights